1. Vinuri
  2. Vin rosu - Clos des Colombes Syrah, 2014, sec Clos des Colombes
DETALII

Vin rosu - Clos des Colombes Syrah, 2014, sec Clos des Colombes


Opinia clientilor

4.4
Nota 4.4 din 5 din cele 42 voturi

Vandut de: carturesti.ro

85,00 Lei

In stock
Livrare produse

Livrare standard

Joi, 13 Aug. – Simbata, 15 Aug.

Gratuita
Ridicare din Showroom

Ridicare personala din Showroom

informatii insuficiente

NU
Returnare produse

Returnare

14 zile calendaristice de la primirea coletului

Verifica in magazin

VinClos des Colombes

Cumpara Vin rosu - Clos des Colombes Syrah, 2014, sec Clos des Colombes de pe carturesti.ro, la pretul de 85,00 lei.

Nu apartinem nici unei organizatii, nu avem inca nici un label eco sau bio, dar lucram cu un minim de produse si in orice caz folosim cat mai mult produsele naturale atat la vie cat si la crama: de loc sau foarte putin produse chimice la vie, putin sulf la crama. Vinurile CLOS DES COLOMBES sunt vinuri de nisa: cantitati mici si cat mai autentic posibil.In crama CLOS DES COLOMBES chiar daca lucram in maniera total traditionala, aplicam totusi norme de igiena si de control moderne.Pentru a ajuta mustul de struguri sa fermenteze bine, noi nu folosim drojdie uscata din comert ci propria noastra drojdie, adica drojdie pe care o pastram de la un an la altul si pe care o repunem in viata cu mustul strugurilor nostri. Aceasta pentru a pastra caracteristicul «terroir-ului» nostru.Toate soiurile sunt vinificate separat, fiecare avand caracterul sau, aromele sale, originalitatea sa.Strugurii rosii, proveniti din soiuri Cabernet Sauvignon si Merlot, Feteasca Neagra si Syrah sunt separati manual de codite pe mese din lemn special confectionate la Domeniile CLOS DES COLOMBES.Boabele de struguri sunt strivite usor intr-un zdrobitor manual. Fermentarea are loc pe parcursul a aproape zece zile in butoaie vechi pe peste 30 de ani. Mai multe remontaje zilnice favorizeaza fermentarea si permite intarirea taninului din struguri. Vinurile sunt gustate si analizate zilnic, aceasta analiza permitand fixarea duratei de macerare -care poate ajunge si la zece zile- Vinurile sunt scurse, adica se separa lichidul de solid. Astfel se obtine vinul ravac.Tescovina de struguri este transferata pe presa unde vinurile obtinute prin aceasta presare sunt tinute separat sau adaugate cu alte vinuri dupa nivelul calitatii lor. Apoi, vinurile rosii, vor face un al doilea proces de fermentatie, fermentatia malolactica, care are ca scop diminuarea nivelului lor de aciditate.Cresterea vinului continua, depinzand de tipul de vin, in jur de 24 luni, in butoaie de lemn de stejar frantuzesc. Vinurile, sunt in mod regulat gustate, iar butoaiele supravegheate, pentru a se mentine pline tot timpul(golurile sunt completate). Mai multe pritociri, permit separarea vinului de diferitele materii solide si particule de drojdii depuse, favorizand astfel procesul de limpezire a vinului, printr-un proces natural.O procedura traditionala finalizeaza procesul. Este vorba de introducerea in butoaie, de albusuri de ou usor batute, astfel vinul ajunge sa fie perfect limpezit si castiga in suplete.Apoi, printr-o usoara f

Caracteristici generale

  • Categorii De degustat, Vin rosu
  • Brand Clos des Colombes
  • Capacitate 750 ml
  • Tip produs Vin
  • Vol alcool 13 %
  • Țara de origine Romania
  • Tip Sec
  • Culoare Rosu
  • Soi Syrah
  • An 2014
Alaturi de Vin rosu - Clos des Colombes Syrah, 2014, sec Clos des Colombes, poti achizitiona si alteVinuri de calitate, din colectia brand-ului Clos des Colombes, cat si produse de culoare Rosu dintr-un singur magazin online
TRANSPORT GRATUIT LA TOATE produsele carturesti IN VALOARE DE PESTE 75.00 LEI
Prețurile, imaginile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, se pot schimba fără notificare prealabilă, unele erori pot apărea și nu ne asumăm responsabilitate pentru eventualele greșeli.