1. Vinuri
  2. Vin rosu - Clos des Colombes - Omulet de lemn, 2014, sec Clos des Colombes
DETALII

Vin rosu - Clos des Colombes - Omulet de lemn, 2014, sec Clos des Colombes


Opinia clientilor

4.4
Nota 4.4 din 5 din cele 42 voturi

Vandut de: carturesti.ro

85,00 Lei

In stock
Livrare produse

Livrare standard

Luni, 02 Noi. – Miercuri, 04 Noi.

Gratuita
Ridicare din Showroom

Ridicare personala din Showroom

informatii insuficiente

NU
Returnare produse

Returnare

14 zile calendaristice de la primirea coletului

Verifica in magazin

VinClos des Colombes

Cumpara Vin rosu - Clos des Colombes - Omulet de lemn, 2014, sec Clos des Colombes de pe carturesti.ro, la pretul de 85,00 lei.

Nu aparținem nici unei organizații, nu avem încă niciun label eco sau bio, dar lucram cu un minim de produse și în orice caz folosim cât mai mult produsele naturale, atât la vie cât și la cramă: deloc sau foarte puțin produse chimice la vie, puțin sulf la cramă. Vinurile CLOS DES COLOMBES sunt vinuri de nișă: cantități mici și cât mai autentice posibil.În crama CLOS DES COLOMBES chiar dacă lucrăm în manieră total tradițională, aplicăm totuși norme de igienă și de control, moderne.Pentru a ajuta mustul de struguri să fermenteze bine, noi nu folosim drojdie uscată din comerț ci propria noastră drojdie, adică drojdie pe care o păstrăm de la un an la altul și pe care o repunem în viață cu mustul strugurilor noștri. Aceasta pentru a păstra caracteristicul «terroir-ului» nostru.Toate soiurile sunt vinificate separat, fiecare având caracterul său, aromele sale, originalitatea sa.Strugurii roșii, proveniți din soiuri Cabernet Sauvignon și Merlot, Fetească Neagră și Syrah sunt separați manual de codițe pe mese din lemn special confecționate la Domeniile CLOS DES COLOMBES.Boabele de struguri sunt strivite usor într-un zdrobitor manual. Fermentarea are loc pe parcursul a aproape zece zile, în butoaie vechi pe peste 30 de ani. Mai multe remontaje zilnice favorizează fermentarea și permit întărirea taninului din struguri. Vinurile sunt gustate și analizate zilnic, această analiză permițând fixarea duratei de macerare - care poate ajunge și la zece zile- Vinurile sunt scurse, adică se separă lichidul de solid. Astfel se obține vinul ravac.Tescovina de struguri este transferată pe presa unde vinurile obținute prin această presare sunt ținute separat sau adaugate cu alte vinuri după nivelul calității lor. Apoi, vinurile roșii, vor face un al doilea proces de fermentație, fermentația malolactică, care are ca scop diminuarea nivelului lor de aciditate.Creșterea vinului continuă, depinzând de tipul de vin, în jur de 24 luni, în butoaie de lemn de stejar franțuzesc. Vinurile, sunt în mod regulat gustate, iar butoaiele supravegheate, pentru a se menține pline tot timpul (golurile sunt completate). Mai multe pritociri, permit separarea vinului de diferitele materii solide și particule de drojdii depuse, favorizând astfel procesul de limpezire a vinului, printr-un proces natural.O procedură tradițională finalizează procesul. Este vorba de introducerea în butoaie, de albușuri de ou ușor bătute, astfel vinul ajunge să fie perfect limpezit și câștigă în suplețe.

Caracteristici generale

  • Categorii Vin rosu
  • Brand Clos des Colombes
  • Capacitate 750 ml
  • Tip produs Vin
  • Țara de origine Romania
  • Tip Sec
  • Culoare Rosu
  • Soi Feteasca Neagra, Merlot
  • An 2014
Alaturi de Vin rosu - Clos des Colombes - Omulet de lemn, 2014, sec Clos des Colombes, poti achizitiona si alteVinuri de calitate, din colectia brand-ului Clos des Colombes, cat si produse de culoare Rosu dintr-un singur magazin online
TRANSPORT GRATUIT LA TOATE produsele carturesti IN VALOARE DE PESTE 75.00 LEI
Prețurile, imaginile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, se pot schimba fără notificare prealabilă, unele erori pot apărea și nu ne asumăm responsabilitate pentru eventualele greșeli.